Seo Uyumlu Makale
Özellikle son yılların herkesin gözdesi ve tüm sosyal medya şirketlerinin dilinden düşürmediği olay “SEO Uyumlu” içerikler üretmek. Seo Uyumlu Makale Nedir , Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır konulu içeriğimizde , paylaştığınızda size sıralama ve trafik getirecek içerik yazma noktalarına değindik.
SEO Nedir?
İngilizce açılımı Search Engine Optimization yani “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak Türkçe’ye çevrilen SEO, özellikle Google üzerinde yapılan aramalarda üst sıralara çıkmak için tüm site ve blog sahipleri tarafından uyulan bir yöntemdir. Google bu konuda çok sayıda döküman ve kural yayımlamış, site ve blog sahipleri için bu işi oldukça kolay bir hale getirmiştir.
SEO Uyumlu Site Nasıl Yapılır?
Google’ın bizden SEO için istediği belli başlı kriterler var, sitemizin SEO uyumlu hale gelmesi için anahtar kelimeleri, sitenin açıklamasını, meta taglerini, yazıların PHP dosyasındaki açıklamalarını çok dikkatli girmemiz gerekmektedir. Eğer sitenizi kendiniz manuel olarak optimize etmiyorsanız bunları WordPress gibi arayüzler sizin için otomatik yapar, uygun yerleri doldurmanız yeterlidir. Ankara Web Tasarımı Ajansı olarak , tasarladığımız tüm websitelerinde %100 site içi seo kurallarına uyuyoruz.
SEO ayarlarına sitenin iç dinamiklerinden başlayıp, sitenize ekleyeceğiniz her içeriğin başlığının mutlaka kurallara uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Örneğin Kediler hakkında ilginç bilgiler verecekseniz, “Kediler Hakkında Bilinmeyen Bilgiler” temalı başlıklar tercih edebilirsiniz. Başlıklarınız çok uzun ve çok kısa olmamalı. Açıklayıcı, sade, özetleyici, kısaca tam bir “başlık” şeklinde yer almalı.
SEO İçerikleri Nasıl Olmalı?
Bununla birlikte SEO makalelerinizde Google arama motoru aslında uzun yazıları seviyor ve faydalı, bilgilendirici buluyor. Ama dünya genelinde kullanıcıların çoğu özellikle bilimsel makale okumaya aşina olmayan kişiler, uzun yazıları yorucu ve gereksiz bulmaktadır. Bu yüzden Onedio tarzı liste içerikler veya her paragrafın arasına belirli başlı boşluklar ve resimler okumayı kolaylaştıran etkenlerdir.
Yazılarınızda insanları çok sıkmamalı, anahtar kelimelerinizi yerinde ve ortalama 1000 karakterli bir yazıda en az 3’er kere geçirmelisiniz ki Google’ın akıllı kelime sayaçları ve optimizasyonu bunu algılayıp insanlar için yüksek sıralarda sunabilsin. Bununla birlikte sadece bir makine algılayıcısı için içerik üretmediğimizden, yazılarınızın açıklayıcı, okunaklı olması çok önemlidir. Bir kullanıcı yazınızı beğenip yer imlerine eklemesi, arkadaşlarına önermesi, tekrar ve takrar dönüp aynı yazıyı incelemesi sizi öne geçirecektir.
İçerikler Özgün ve Faydalı Olmalı
SEO kurallarına uygun olmak kadar önemli bir diğer şey de ürettiğiniz içeriklerin özgünlüğü ve faydaları. Örneğin hobi olarak tamamen kendi zevkinize göre bir yazı yazabilirsiniz, buna kimse karışmayacaktır. Ancak amacınız siteye ziyaretçi veya bloğunuza takipçi çekmek ise insanlara faydalı bir şeyler sunmak zorundasınız. Elbette 2019 yılında insanların çoğu eğlenmeyi, araştırmayı, okurken bilgilenmeyi seviyor. Bu yüzden yazılarınızda bilgi verici içerikler, anlattığınız bir olay hakkında somut bilgiler, insanların dostlarına anlatabileceği içerikler üretmeniz sizin için faydalı olacaktır.
Yine aynı şekilde bir olay hakkında bilgi verirken eskiden beri Tarihçiler ve Edebiyatçıların yaptığı gibi bu olayı tahlil etmeniz çok önemlidir. Yani bir konu hakkında yazı yazmadan önce tek bir kaynak veya siteden değil, sadece kendi bilginizle değil(çok iyi biliyor olsanız dahi) mutlaka ama mutlaka en az farklı üç kaynaktan konuyu araştırmanız, mümkünse yabancı kaynaklara bakmanız, olayı anladıktan sonra kendi cümleleriniz ve kendinize has anlatımınız ile yazıya dökmeniz yine özgünlük kontrolünde sizi öne çıkaracaktır.
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?
Yukarıda bahsedilen durumların tamamını toparlayacak olursak, iyi bir SEO uyumlu içerik üretmek için;
- Yazınız özgün, size özel anlatıma sahip olmalı. Bununla birlikte okuyucuların kafasını karıştırmadan, uzun ancak anlaşılabilir cümleler kurmalısınız.
- İçeriklerinizde mutlaka anahtar kelimeler geçirmeli, sitenizin temel ayarlarında meta taglerini, açıklamaları, URL’yi, başlıkları, h1-h2 taglerini dikkatli seçmelisiniz.
- Tüm bu “iç ayarlar” yazınızla bağlantılı olmalı. Kediler hakkında bilgi verirken “benimsitem.com/kediler-hakkinda-bilinmeyenler” tarzı, başlıkla birlikte gidecek URL yapmalısınız.
- Tüm imla kurallarına dikkat etmeli, ana başlıklarınızı mümkünse 3-7 kelime arasında tutmalı, alt başlıklarla yazılarınızı donatmalısınız.
- Popüler ve Google’ın sevdiği kelimeleri kullanmalı, mümkünse kısa olmayan içerikler üretmelisiniz.
- Anahtar kelimelerinizi, örneğin “kedi maması”, “kedi oyuncağı” gibi yazınız için temel olacak terimleri en az üçer kez yazınızda ek olmadan geçirmelisiniz.
- Aynı bu yazıda olduğu gibi içeriğe uygun alt başlıklar seçerek, önemli ve anahtar olabileceğini düşündüğünüz yerleri Bold(Kalın) yaparak Google optimizasyonuna yardımcı olmalısınız.
- Ve son olarak site sahipleri için önerimiz, web sitenizin SSL sertifikalı ve güvenli, Google’a kayıt ettirilmiş, Google’ın güvenli bir site olarak gördüğü alan haline getirmelisiniz.
Seo Uyumlu Makale Örnekleri
SEO uyumlu makale örnekleri araştırmalarınızda en başta bu makaleyi sizlere en büyük örnek olarak gösterebiliriz. Yeni başlayanlar için en önemli rehber wordpress altyapısında Yoast SEO eklentisidir. Yoast SEO eklentisindeki tüm maddeleri yeşil yapmaya özen gösteriniz.
Anahtar kelimenizi ilk 100 kelime içerisinde ve son 100 kelime içerisinde kullanmayı unutmayınız. Ayrıca anahtar kelimenizi Google’da arattırdığınızda, google arama çubuğundaki önerileri ve arattırdıktan sonra arama sonuç sayfasının en altındaki ilgili aramalar bölümünde yer alan anahtar kelime kalıplarını da makaleniz içerisinde kullanmaya özen gösteriniz.