All in One SEO Ayarları
WordPress en iyi SEO eklentilerinden biri olan All in One SEO Pack, aynı zamanda ayarlarını yaparken bir rehbere ihtiyaç duyacağınız eklentidir. Bu makalede sizlere All in One SEO ayarları konusunda yardımcı olacağız.
Başlamadan önce, eklentiyi sitenize kurup aktifleştirdiğinizden emin olun. Sol menüde bulunan eklenti sekmesinden sırayla gideceğiz.
All in One SEO Ayarları Nasıl Yapılır ?
– Genel Ayarlar
Bu sekmeye ilk geldiğinizde lisans ile ilgili ayarlamalar göreceksiniz. All in One SEO Pack, aynı zamanda pro versiyonu olan da bir eklenti. Bu sayfadan, LITE ve PRO sürüm arasındaki geçiş ayarlarını yapabilirsiniz.
Bu sayfanın üstünde bulunan menüde, bazı sekmeler göreceksiniz. Bu sekmelerin işlevlerini şöyle açıklayabiliriz:
- Webmaster Araçları: Bu sekmeden sitenizin, ‘’Google, Bing, Yandex, Baidu, Google Analytics, Pinterest’’ sitelerinde doğrulamasını yapabilirsiniz. AIOS eklentisi, bu sekmeyle pratiklik konusunda iyi iş çıkarmış.
- RSS İçeriği: Bu sekmeden sitenizin RSS ayarlarını yapabilirsiniz. Tek sayfa altından rahat bir yönetim mümkün.
- Erişim Kontrolü: Sadece PRO kullanıcılar için erişimde olan bir sekme. Sitenizdeki kullanıcıların erişim ayarlarını yapabiliyorsunuz.
- Gelişmiş Ayarlar: Buradan TruSEO puanı görünürlüğünü ayarlayabilirsiniz (İçeriğinizi puanlayan bir sistem). Bunun dışında, AIOS sekmesinin hangi gönderi tiplerinde görüntüleneceğini seçebiliyorsunuz. WordPress yazılar kısmındaki yazı satırlarında görünen bir sekmeden bahsediyoruz. PRO Ayarlar dışındaki diğer ayarları, ‘’eklenti duyurularını gizleyip açabilme, eklentiyi kaldırma, kullanım veri takibi izinleri’’ olarak sayabiliriz.
Arama Görünümü
– Genel Ayarlar
All in One SEO ayarları anlatımının en kapsamlı olan yerlerinden biri burası. Bu sayfada sizi bu bölümün genel ayarları karşılayacak. Bu kısmı tamamen kendi bilgilerinizle doldurabilirsiniz.
1. İçerik Türleri
İçerik türleri kısmında yazı ve sayfalar olarak iki kısım göreceksiniz. Öncelikle yazı ve sayfalarınızın arama görünürlüğünü ‘’evet’’ olarak işaretlemeniz gerekiyor. Alt sekme ayarlarına dokunmanıza gerek yok ‘’Şema işaretlemesi, özel alanlar, gelişmiş’’ kısımlarından bahsediyoruz.
Onun dışında kalan ayarlara dokunmanızı tavsiye etmiyoruz. Tabii, yazı ve sayfaların başlık formatını değiştirebilirsiniz. Varsayılan olarak gelen ‘’Yazı Başlığı | Site Başlığı’’ formatı da gayet iyi.
2. Sınıflandırmalar
Bu kısımda da tavsiye ettiğimiz ayarları söyleyerek ilerleyeceğiz. All in One SEO Pack eklenti ayarları anlatımının bu kısmı, eklenti ve kategoriler için.
Bu sekmede yapabileceğiniz tek ayar, eklenti ve kategorilerinizin arama görünürlüğü. Biz, kategorileriniz için evet, etiketleriniz için hayır işaretlemenizi tavsiye ediyoruz. Geriye kalan başlık ayarları gibi kısımları da dileğinizce ayarlayabilirsiniz.
3. Medya
Bu kısım resimleriniz ile ilgili gönderilerin oluşturulduğu kısım. Arama motoru görünürlüğünü hayır olarak işaretlemenizi tavsiye ediyoruz. Ek URL’lerini yeniden yönlendir kısmını ise ‘’Attachment’’ olarak işaretlemelisiniz.
4. Arşivler
Buradaki bütün değişkenlerin arama motoru görünürlüğünü hayır olarak işaretleyin. Bu sayfalar, spama yol açma ihtimali yüksek sayfalardır.
5. Gelişmiş
Bu kısım için tavsiye ettiğimiz All in One SEO Ayarları şunlar:
- Genel Robots Metası: Varsayılan ayarları kullan
- Site Bağlantıları Arama Kutusu: Açık
- Autogenerate Descriptions: Kapalı
- Standart URL’ler için Sayfalama Yok: Açık
- Use Meta Keywords: No (Meta keywordsler Google tarafından spam olarak değerlendirilebiliyor)
Sosyal Ağlar
Bu kısımdaki All in One SEO Ayarları , ‘’Facebook, Twitter, Pinterest’’ gibi sosyal ağlardaki site ayarlarınızı içerir.
Bu sekmede sizi karşılayan sayfada, sosyal medya URL’lerinizi girebilirsiniz. Bu sayede sosyal medya hesaplarınızı sitenizle ilişkilendirmiş olursunuz.
1. Facebook
Facebook sekmesindeki All in One SEO Pack eklentisi ayarları, sitenizdeki bir yazıyı Facebook’ta paylaştığınızda nasıl görüneceğini ayarlamanızı sağlar.
Burada öncelikle bir resim kaynağı seçmeniz gerekli. Bizim tavsiyemiz ‘’Öne çıkarılan görsel’’ in referans alınması. Böylelikle ekstra resim uğraşınız kalmaz. Makaleyi Facebook’ta paylaştığınızda, otomatik olarak öne çıkarılan görsel görünür.
Açık grafik işaretlemesini etkinleştir seçeneğini etkinleştirdiyseniz, geriye çok da bir ayar kalmıyor. Varsayılan gönderi nesne türlerine dokunmayıp, kalanları kendi keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca, ana sayfanızın ayarlarını da aşağıdan yapabilirsiniz. Bu da, ana sayfanızı Facebook’ta paylaştığınızda nasıl görüneceğidir.
2. Twitter
Twitter sekmesi de Facebook ile paralel ilerliyor. Tek fark ‘’Additional Data’’ kısmı. Bu kısım, Twitter’ın ekstra verilerini göstermek isteyip istemediğinizi ayarlar. Tavsiyemiz aktifleştirmenizdir. Onun dışındaki sayfa başlığı gibi değişkenleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
3. Pinterest
Pinterest doğrulama kodu ile bu sekmeden etkinleştirme yapabilirsiniz. Nasıl yapılacağı bu sekmede bir referans ile gösterilmiş.
Site Haritaları
Bu kısımdaki All in One SEO Ayarları , SEO için kritik bir öneme sahip olan site haritaları ile ilgili. AIOS eklentisinin LITE versiyonu, sadece Genel Site Haritası ve RSS Site Haritası kısmına erişim sağlıyor.
1. Genel Site Haritası
Öncelikle site haritasını ve indekslemesini aktifleştirmenizi tavsiye ederiz (Başka bir site haritası kullanmıyorsanız). Daha sonra, site haritası başına bağlantıyı ayarlamanız gerekiyor. Bunu yaparken sitenizdeki içerik versiyonuna göre düzenleyin. Fazla bir sayı yazmanız sorun çıkarmayacaktır.
Tüm gönderi ve sınıflandırma türlerini dahil etme seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Önceki All in One SEO ayarlarında, noindex olacakları ayarlamıştık.
2. RSS Site Haritası
Ek olarak RSS site haritası kullanmak isterseniz bu sekmeden halledebilirsiniz. Bu haritaya, .xml sitemap olduğu sürece çok ihtiyacınız yok ama tercih sizin. Kompleks ayarlara sahip değil.
Umarız bu makale, All in One SEO ayarları konusunda kafanızdaki soru işaretlerini gidermiştir. LITE versiyonda yapabileceğiniz her ayara değinmeye çalıştık.